Iritari de noiembrie

keep-calm-and-fuck-the-politicians

Sunt deja prea multi in media care urla la mine sau la cei ca mine ca sunt cel mai mare rau, sunt cauza relelor, sunt un nesimtit, un nepatriot sau antipatriot, sunt eventual un ungur , poate un hater sau de ce nu un hipster. si o fac agresiv, de cele mai multe ori cu argumente care se bat cap in cap, daca nu in acelasi articol, in mod sigur in 2-3 articole consecutive, si sunt multe, cel putin cateva pe zi.

De ce? Pentru ca nu merg la vot. De-aia.
Tocmai pentru ca mie nu imi place sa mi se bage nimic pe gat, nu fac nimic din ceea ce nu vreau sa fac, astfel de atitudini agresiv-obsesive la adresa mea ca persoana sau a felului cum gandesc sau impotriva motivelor mele obiective sau subiective nu numai ca nu ma conving sa ma misc pana la sectia de votare ci dimpotriva imi intaresc convingerea ca toti politicienii sunt o mizerie iar sistemul e de cacat. si nu numai el.
Ascult aceiasi placa „gen” liiceanu, plesu, patapievici, mandruta, plm de vreo 20 de ani. Au urlat constant impotriva lui ilescu, a lui vadim, a fsn-ului, pdsr-ului, prm-ului, pnl-ului de multe ori,  prevestiind catastrofe , eclipse, noi ere geologice daca nu facem cum zic ei, pentru ca ciclu de ciclu sa repete aceleasi baliverne adaptate in anumite ocazii, convenabile lor si protectorilor/protejatilor lor. Dupa perioade triste de dreapta in care protejatii/protectorii au reusit ori sa se faca de ras ori sa fure mai mult decat aia de i-au inlocuit, ne intoarcem de fiecare dreapta la reluarea placii.
Poate s-a uitat cine si cum a indemnat sa NU mergem la votul de la referendum. Totul e bazat pe interese, si sincer credibilitatea unor turcesti, plesi sau liiceni in chestiuni de atitudine civica e zero.
PS. dupa parerea mea psd-ul si precedentele sale au un mare rol pozitiv: au oferit si ofera romanilor senzatia ca exista speranta, ca lucrurile se pot schimba cel putin din 4 in 4 ani. Asta e singurul rol al pseudostangii romanesti: creaza iluzia ca votand dreapta se vor schimba lucrurile. Pentru o alta parte a electoratului reciproca e valabila.

Nu se schimba nimic, decat papusarii. Papusile se adapteaza si schimba taberele repede repede. Singurii care raman cu sula-n brate sunt spectatorii fie ca sunt votanti de principiu sau ideologie fie ca li se rupe de cearta jegosilor.

Ce e mai trist, e chiar foarte trist, e cum in perioade de-astea efervescente de vot oameni care par normali, cu scaun la cap si cu picioarele pe pamant se transforma in politruci ai unora sau altora fara nici un fel de motiv obiectiv sau subiectiv sau mai nou se transforma in puritani ai democratiei aratand cu degetul pe oricine nu se incadreaza in modelul lor de gandire „democratica”. Cine nu-i cu noi e impotriva noastra sau in cel mai bun caz e un prost, hipster, fraier, neadaptat, hater, bullshit, etc.

Despre aia care fac propaganda avand interese nu are sens sa discut. Mi-e mila sau sila in functie de situatie existand poate si un procent extrem de mic pe care reusesc sa-i inteleg.

Lasă un comentariu