UTA – Stadion Francisc Neumann Arad

Imi doream sa scriu si eu cateva cuvinte referitoare la demolarea stadionului Neumann sau UTA, cum mai este cunoscut, insa cuvintele imi cam lipsesc. Nu am avut nici puterea sa ma uit peste zecile de poze postate pe site-uri si forumuri cu tribunele facute praf si pulbere de buldozere. Imi cautam cu privirea locul imaginar situat undeva suspendat in spatiul care adapostea sectorul J. Nu mai e nimic… E doar un gol imens in suflet adancit acum odata cu disparitia ultimei legaturi cu trecutul.

DA, probabil pe viitor, multi ne vom reintoarce alaturi de UTA. De UTA cea noua caci cea veche s-a dus inca inainte de prabusirea stadionului. Poate asta e mersul lucrurilor, poate ca intr-o astfel de societate ca a noastra, a nonvalorilor, a lipsei de respect fata de trecut si a ignorarii prezentului lucrurile noi, luate de la capat ne mai pot salva de la autodistrugerea programata aproape genetic chiar daca baza, background-ul nu e tocmai moral.

Demolarea tribunei a doua a dragului fost stadion nu a rupt strict doar legatura cu locul 43, randul 3, sector J pe care-l aveam de ani buni ci si cu frumosii ani petrecuti acolo, de prieteniile legate acolo, de supararile si bucuriile traite acolo. Acel spatiu a creat nu intrinsec ci prin emotiile generate acolo o lume, o comunitate, o familie in care ne certam, ne injuram, ne suparam, ne bucuram, ne imbratisam, asa cum se intampla doar atunci cand legatura formata este reala, puternica si indestructibila. Sper ca, acum dupa demolare, sa avem puterea si inteligenta sa reconstruim o astfel de legatura poate in noul stadion, poate altundeva, poate doar in imaginatia noastra si fie ca ne vom mai intalni sau nu alaturi de noua UTA sa nu uitam ceea ce a insemnat echipa si casa ei, a noastra, pentru noi toti

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s